Impressie Sicilië

Click the images below for larger versions:

Dit jaar viel de keuze voor onze fotoreis op Sicilië, de winter in België had lang genoeg geduurd, we zouden eens naar het zuiden trekken, zon verzekerd !
Met een groep van 16 personen namen we op 20 april vol verwachting de vlucht naar Catania.  Bij aankomst bleek algauw dat het goede weer een illusie zou blijven, dit was juist voorbij, het was grijs en druilerig.  Al laat; en met 2 minibussen richting hotel, niet zo ver (20 km) maar een kustweg om niet meer te vergeten......Gelukkig was er bij aankomst nog Proseco aanwezig (maar was al snel op...) Prima hotel en fantastisch personeel trouwens.
Op zondag stond een dagje richting Taormina gepland, druilige dag, maar toch wel wat mooie foto's kunnen maken en de gelati was super ! 's avond lekker veel gegeten, de sfeer zat er goed in...Sicilianen, heel gastvrij volk !!
Op maandag stond de beklimming van de Etna op het programma, helaas het regende bakken.....Even uitzoeken en programma gewijzigd, in het zuiden was het droog, dus richting Agrigento....Heel mooie site en terug heel wat mooie beelden kunnen maken.  Het maakte het, de lange rit de moeite.  Etienne wou checken of het de hele dag zou regenen in Catania en bleef dus in het hotel (of was het voor Valentina ??)  Bij onze terugkeer kon hij het beamen, het had de hele dag geregend !!!  Maar Valentina had beter nieuws, het zou op dinsdag droog blijven met een beetje zon, dus toch nog naar de Etna....
Eerst nog een paar mooie beelden gemaakt van de cyclopenkust in Aci Treza en daarna hop de Etna op....
Heel indrukwekkend, prachtig maar o zo koud en o zoveel wind....sommigen gingen er bij liggen...  Niettegenstaande dit barre weer, toch schitterende beelden kunnen maken.   Na de lunch nog even tijd om naar de Alcantara kloof te rijden, (gepland op zaterdag maar niet kunnen doen).  Ook deze was meer dan de moeite waard en heeft een aantal mooie beelden opgeleverd.  Daarna richting hotel en weeral honger, dus we wisten waar naartoe...
Woensdagmorgen, helaas te vroeg opstaan, pakken maken en richting luchthaven voor een tripje naar België.

We zijn niet bruingebrand teruggekeerd, maar toch heel tevreden over wat we gezien en gedaan hebben.
Mijn conclusie van deze trip : Sicilië heeft een prachtige natuur, heel vriendelijk en gastvrij volk, maar het kan er ook regenen en het verkeer en de wegen zijn er hels.

Bij deze dank aan de compagnie, de groep is heel goed meegevallen, allemaal supertoffe mensen.
Tot volgend jaar (waar het zal zijn weet ik nog niet, aan de weerberichten te horen moeten we de zon eerder in het noorden (lapland) zoeken !

Dank voor de geleverde foto's : An van JP, Etlienne, Luc, Marnix, Koert,